Туристичке атракције

grad maglic kraljevo

РАФТИНГ ИБРОМ

Рафтинг – спуст токовима реке Ибар од ушћа до средњовековног града Маглича, пролазак кроз најатрактивнију стазу “Бук Грмчић” за оне који уживају у екстремним спортовима. За љубитеље природних лепота и оне који желе да уживају у прелепом крајолику, организоваћемо мирнији спуст од града Маглича до Матарушке Бање уз ангажовање рафтинг тима и могућност изнајмљивања комплетне опреме. Постоји и традционални спуст Ибром тзв. Весели спуст који је одржава сваке године крајем јуна или почетком јула, од града Маглича до Краљева.

више


Орална хигијена

oralna higijena

Здрави зуби се доживљавају као видљиви експонат здравља и лепоте. При свакој изговореној речи или мимичној реакцији, изложени су критичком погледу саговорника. Свако оштећење или губитак зуба изазива бројне последице: сметње у жвакању, говору, психичке сметње, естетске сметње… Из поменутих разлога неопходно је да свако помогне и заштити своје зубе, јер је судбина зуба у рукама “њихових власника”!

Прва и најважнија степеница у борби за заштиту зуба је добра орална хигијена! Примарно место на тој лествици заузима прање зуба четкицом за зубе. Да би се применом четкице постигли добри резултати неопходно је задовољити 4 услова:

  1. Да се користи добра четкица за зубе;
  2. Да се примењује правилна техника прања;
  3. Да се зуби перу довољно често;
  4. Да се зуби перу довољно дуго.

више